Marja-talkkunahyve

noin 3-4 dl mustikoita tai puolukoita pakasteesta
1 dl Hunajayhtymän hunajaa
2 tl vanilliinisokeria
1 dl talkkunajauhoja
2 dl vispikermaa

Koristeeksi:
muutama mustikka tai puolukka
sitruunamelissan lehtiä

Sulata pakastemarjat ja survo ne kulhon pohjassa. Lisää joukkoon notkea (tai notkeaksi lämmitetty) hunaja ja vanilliinisokeri. Mustikoille riittää pienempi hunajamäärä (3/4 dl), kun taas happamat puolukat vaativat hunajaa seurakseen 1 dl:n. Ripottele sekaan talkkunajauhot ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma ja lisää se varovasti joukkoon niin, että seoksesta tulee tasaista. Kaada tarjoilukulhoon tai annosmaljoihin. Koristele marjoilla ja sitruunamelissanlehdillä.

Kerman ja vanilliinisokerin sijaan voit käyttää valmista, vaahdottuvaa vaniljakastikevalmistetta.

pdflogo30

Tallenna