Marja-talkkunahyve

Resepti talkkunahyveen valmistukseen

Marja-talkkunahyve: maukasta jälkiruokaa

noin 3-4 dl mustikoita tai puolukoita pakasteesta
1 dl Hunajayhtymän hunajaa
2 tl vanilliinisokeria
1 dl talkkunajauhoja
2 dl vispikermaa

Koristeeksi:
muutama mustikka tai puolukka
sitruunamelissan lehtiä

Sulata pakastemarjat ja survo ne kulhon pohjassa. Lisää joukkoon notkea (tai notkeaksi lämmitetty) hunaja ja vanilliinisokeri. Mustikoille riittää pienempi hunajamäärä (3/4 dl), kun taas happamat puolukat vaativat hunajaa seurakseen 1 dl:n. Ripottele sekaan talkkunajauhot ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma ja lisää se varovasti joukkoon niin, että seoksesta tulee tasaista. Kaada tarjoilukulhoon tai annosmaljoihin. Koristele marjoilla ja sitruunamelissanlehdillä.

Marja-talkkunahyveen valmistamisessa voi tarvittaessa kerman ja vanilliinisokerin sijaan voit käyttää valmista, vaahdottuvaa vaniljakastikevalmistetta.

Katso tästä muut hunajaiset jälkiruoat

pdflogo30

Tallenna

Shopping Cart
Vieritä ylös