Hunajainen crème brûlée

Ainekset neljälle
1 dl kermaa
2 dl täysmaitoa
1/4 tl kanelia
1/4 tl suolaa
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
0,5 – 1 dl sokeria (makusi mukaan)
4 keltuaista

Tarjoiluun
1 rkl ruskeaa sokeria

Tee ensin vanukas: riko kananmunat ja erottele keltuaiset kuppiin. Vatkaa keltuaiset rikki. Laita muut ainekset kattilaan ja ala hissukseen lämmittämään seosta kokoajan vispaten. Kun maidosta alkaa nousta höyry, kaada keltuaiset maitoon vähän kerrallaan ja vispaa koko  ajan. Nosta maitoseos liedeltä hetkeksi tekeytymään.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Ota neljä uuninkestävää pikkuvuokaa ja kaada crème brûlée seos niihin.

Tee vesihaude: Nostele pikkuvuoat isompaan astiaan ja täytä astia kuumalla vedellä niin, että veden pinta yltää ainakin puoleen väliin pikkuvuokien reunoja. Vesihauteessa crème brûlée kypsyy tasaisesti eikä mene munakkaaksi.

Paista vuokia uunin alaosassa 35 minuuttia. Uunin jälkeen nostele pikkuvuoat jäähtymään. Kun ne ovat jäähtyneet, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin. Vuoat voivat olla siellä vaikka seuraavaan päivään.

Crème brûléen tarjoilu: Lisää jokaisen annoksen päälle ruskeaa sokeria. Polta sokeri rapeaksi kaasupolttimella. Jos ei ole poltinta, niin lämmitä uunivastukset punaiseksi ja laita crème brûléet uunipellillä mahdollisimman lähelle vastuksia. Jätä uunin luukku auki ja seuraa koko ajan koska sokeri rapeutuu. Tarjoa crème brûlée heti.

pdflogo30

Tallenna

Shopping Cart
Scroll to Top