Raparperiminttuhillo

Resepti raparperi jälkiruoan valmistukseen

Raparperiminttuhillo: maukasta jälkiruokaa

1 l raparperinpaloja
2 dl sokeria
4 rkl Hunajayhtymän suodatettua hunajaa
1 dl minttusilppua
n. 1 dl sitruunamehua

Laikkaa raparperinvarret pieniksi paloiksi ja kaada kattilaan. Lisää kattilaan sokeri, hunaja ja minttusilppu. Sekoita ja anna ainesten vetäytyä puolisen tuntia. Lisää sitruunamehu ja nosta kattilalevylle. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä hilloa pari minuuttia ja käännä lämpö pois levyltä. Hauduta hilloa vielä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Hillo on kuumana melko löysää, mutta tanakoituu jäähtyessään. Raparperiminttuhillo säilyy jääkaapissa noin viikon. Tarjoa lettujen, pannukakun tai köyhien ritarien lisäkkeenä kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Katso tästä muut hunajaiset jälkiruoat

pdflogo30

Tallenna

Shopping Cart
Vieritä ylös