Hunajan alkuperä ja tuottajat

Alkuperällä on väliä

alkuperalla_on_valia
Hunaja on luonnon oma ihmetuote, jossa maistuvat kaikki Suomen vuodenajat. Hunaja on hyvää Suomesta, herkullinen tuote omasta kotimaastamme.

Hunajayhtymän pakkaama hunaja tulee suoraan kotimaisilta hunajantuottajilta ympäri Suomen. Me pakkaamme hunajan ja toimitamme sen kauppojen hyllyille asiakkaiden saataville. Noin 150 sopimustuottajaamme hoitavat mehiläisiään ja tuottavat hunajaa kotimaamme puhtaan luonnon keskellä.

Sopimustuottajillemme on tärkeää mehiläisten hyvinvointi ja niiden asianmukainen hoitaminen. Näin valmistetaan hyvää suomalaista hunajaa. Meillä Hunajayhtymän pakkaamossa tehtävä tarkka laaduntarkkailu osaltaan varmistaa myymämme hunaja puhtauden. Näin syntyy laadukas, puhdas luonnontuote! 

Katso hunajapurkistasi parasta ennen -päiväys ja syötä se alla olevaan kenttään. Tällä päivämäärällä löydät hunajasi alkuperäpaikkakunnat.

Alkuperähaku


Tutustu sopimustuottajiemme tarinoihin alla olevien videoiden kautta.

 

Leena Hirvonen, Urjala (Pirkanmaa)

Opettajana työskentelevä Leena Hirvonen on sivutoiminen mehiläistarhaaja. Leena viettää kesät mehiläisten parissa luonnosta ja kiireettömyydestä nauttien. Ajoittain fyysisestikin rankka mehiläistenhoito tuo mukavaa tasapainoa opettajan työlle. Hunajan laatuun panostavan Leenan mehiläiset tuottavat Hunajayhtymän pakkaamaa hunajaa Urjalan Menosten kylässä Pirkanmaalla.

 

Aimo Nurminen, Naantali (Varsinais-Suomi)

Mehiläishoitajien konkareihin lukeutuva Aimo Nurminen hoitaa mehiläisiä yli 30 vuoden kokemuksella. Rakkaus mehiläistenhoitoon ja aito kiinnostus mehiläisten tuottaman hunajan laatuun huokuu Aimon puheessa. Vaimonsa Raijan kanssa he ovat olleet Hunajayhtymän sopimustuottajia aivan sopimustuotannon alusta saakka.

 

Juha Välimäki, Nurmijärvi (Uusimaa)

Juha Välimäki on mehiläishoitaja jo kolmannessa sukupolvessa ja hänen koko perhe on mukana hunajantuotannossa. Hunajan matka mehiläispesästä purkkiin on mielenkiintoinen prosessi, joka vaatii tarhaajalta vankkaa ammattitaitoa ja osaamista. Yli 200 pesän hoitajana Juhalla on ammattitaito hallussa. Juhan tuottama hunaja pakataan Hunajayhtymällä.

 

Karoliina Nikitin ja Pekka Helenius, Sastamala (Pirkanmaa)

Karoliina Nikitin jatkaa isänsä Pekka Heleniuksen vuosikymmenien työtä hunajantuottajana. Mehiläislähtöisyys on tärkeintä heidän hunajantuotannossaan – vaikka hoidettavia mehiläisyhdyskuntia on noin 150, on mehiläisten hyvinvointi Karoliinalle ja Pekalle tärkeää. Sastamalan kauniin luonnon keskellä tuotettu hunaja päätyy Hunajayhtymän pakkaamana kauppojen hyllylle.

 

 

Millaista työtä mehiläistarhaus on?

Mehiläistarhaus on ympärivuotista ja melko fyysistä. Suurimmalle osalle mehiläishoitajia tarhaus on rakas harrastus, mutta Suomestakin löytyy pieni joukko päätyönään mehiläistarhausta harjoittavia henkilöitä. Iso osa mehiläistarhaajista myy omat hunajansa messuilla ja tapahtumissa, mutta usein he tarjoavat tuotteitaan myyntiin myös lähialueen kaupoille. Hunajayhtymän hunaja on valtakunnallisesti myynnissä päivittäistavarakaupoissa.

Tutustu tarkemmin mehiläishoitoon!

 

Shopping Cart
Scroll to Top