Hunajajuusto
Resepti hunajaisten juuston valmistukseen
Hunajajuusto: ainekset maukkaalle jälkiruoalle
400 g maitorahkaa
1 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
1 dl Hunajayhtymän hunajaa
2 suurta munaa
2 rkl kermaa
100 g voita
Sulata voi ja sekoita joukkoon hunaja, jolloin voisula jäähtyy sopivasti. Sekoita rahka, jauhot, hunaja, maito ja munankeltuaiset kiinteäksi massaksi. Lisää jäähtynyt hunajavoisula ja kovaksi vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja paista 150 asteen lämmössä n. 60-70 minuuttia. Juuston tulee olla pinnaltaan kullanruskea. Tarjoa marjojen (puolukka, karpalo ja lakka sopivat erinomaisesti) kanssa.
Katso tästä muut hunajaiset jälkiruoat
Tallenna