Hunajajäätelö
Resepti helpon jäätelön valmistukseen
Hunajajäätelö: todella hyvää jäätelöä
2 dl punaista maitoa tai kauramaitoa
6 rkl Hunajayhtymän perinteistä kiteistä hunajaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl kermaa
100 g (3/4 dl) glukoosisiirappia
2 rkl Mieleinen – suomalainen juokseva hunajavalmiste (makuvaihtoehdot Original, Mansikka tai Mustikka)
Lämmitä maito ja hunaja kattilassa, kunnes hunaja on sulanut.
Laita jogurtti kulhoon. Lisää joukkoon hunaja-maito pikkuhiljaa koko ajan vatkaten.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kerma muuhun massaan. Lisää lopuksi glukoosisiirappi ja sekoita hyvin.
Liruta juoksevaa hunajaa jäätelön päälle ja pakasta.
Ota hunajajäätelö tarvittaessa huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoilua.