Hunaja-uunimunakas
Resepti helpon munakkaan valmistukseen
Hunaja-uunimunakas: maukasta jälkiruokana tai pääruokana
3 dl maitoa
3 tl vehnäjauhoja
3-4 munaa
1-2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
voiteluun ½-1 rkl margariinia tai voita
Sekoita jauhot maitotilkkaan, lisää loppu maito ja notkea hunaja, sekä sitten munat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun suurehkoon pannuun tai uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa n. 20 min eli kunnes munakas on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Kumoa munakas varovasti tarjoiluvadille. Hunaja-uunimunakas sopii tarjottavaksi jälkiruokana marjojen ja pääruokana kasvis- tai sienimuhennosten kanssa.
Katso tästä muut hunajaiset jälkiruoat
Tallenna