Tuhannen ja yhden yön kana
Resepti kanaruoan valmistukseen
Tuhannen ja yhden yön kana: herkullinen uuniruoka
1 broileri
100 g riisiä
125 g voita
4 hienoksi hakattua sipulia
kourallinen korintteja
250 g kuorittuja manteleita hakattuna
100 g suolattuja pistache-pähkinöitä
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
½ tl chilipippuria
2 hyppysellistä sahramia
½ tl inkivääriä pulverina
suolaa
pippuria
pinnalle hunaja-voisulaseosta
Keitä riisit. Keitä rusinoita 10 min. ja siivilöi ne. Pane kulhoon keitetyt rusinat voin ja hunajan kanssa, ja vatkaa ne tahnamaiseksi. Lisää riisit, pähkinät sekä mantelit tahnaan. Mausta seos suolalla, sahramilla ja chilipippurilla.
Täytä broileri tai kana seoksella. Sulje. Sulata nokare voita padassa. Ruskista hienonnetut sipulit ja laita kana niiden päälle. Kostuta sulatetulla voilla, johon on lisätty ruokalusikallinen hunajaa. Tuhannen ja yhden yön kana valmistuu uunissa kypsentämällä 175 asteessa reilu tunti.
Katso tästä muut hunajaiset kanaruoat
Tallenna
Tallenna