Hunajainen aprikoosi-kanatagine

Resepti kanaruoan valmistukseen

Hunajainen aprikoosi-kanatagine: Ainekset neljälle

500g broilerinfileitä
1 pss (noin. 200g) kuivattuja aprikooseja
100g kokonaisia kuorittuja manteleita
2 isoa punasipulia
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1/2 tl kanelia
3 neilikkaa
1/2 tl kurkumaa (tai currya) väriksi
1 rkl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
voita

Ota kannellinen uunivuoka tai tagine pata esiin ja laita uuni päälle 180 asteeseen. Kuori ja lohko punasipulit.

Leikkaa broilerinfileet reippaiksi paloiksi ja paista kuumalla pannulla pienessä nokareessa voita nätin ruskeapintaisiksi. Pitää jäädä raa`aksi sisältä. Mausta kanelilla, suolalla, pippurilla ja kurkumalla. Nostele palat uunivuokaan.

Lisää voita pannulle ja paista punasipulit pehmeäksi ja ruskeaksi. Makeuta ne hunajalla ja mausta reilulla paprikalla. Kaada sipulit vuokaan. Huuhtaise pannu pienellä tilkalla vettä ja kaada vesi myös vuokaan.

Lisää vuokaan mantelit, aprikoosit ja neilikat. Sekoita kevyesti. Taginen päälle pari nokaretta voita ja vuoka uuniin 30 minuutiksi. Uunin jälkeen Hunajainen aprikoosi-kanatagine saa vetäytyä kannen alla kymmenisen minuuttia. Tarjoa hunajainen aprikoosi-kanatagine riisin tai bulgurin kanssa.

Katso tästä muut hunajaiset kanaruoat

pdflogo30

Tallenna

Shopping Cart
Scroll to Top