Hunajalla maustettu paella
Resepti riisiruoan valmistukseen
Hunajalla maustettu paella: Ainekset kuudelle
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
2,5 dl risottoriisiä
1 litra kalalientä
200 g broilerin fileesuikaleita
muutama kypsä jättikatkaravun pyrstö tai 200 g pakastekatkarapua
5 pekonisiivua
150 g pakasteherneitä
1 punainen paprika
3 valkosipulinkynttä
0,5 g sahramia
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1,5 dl oliiviöljyä
Ota pakasteherneet sulamaan. Silppua pekoni ja laita lämpenemään reilun kokoiselle, korkeareunaiselle paistinpannulle. Kun pekoni rapeutuu, lorauta desi oliiviöljyä ja broilerin suikaleet pannulle. Pilko ja lisää myös valkosipuli. Paista broilerin pintaan väri ja mausta hunajalla, sahramilla, paprikalla, pippurilla ja suolalla. Lisää myös risottoriisi ja pyöritä öljyssä irtonaiseksi.
Kaada 5 desiä kalalientä pannulle ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä ja muista sekoittaa ahkerasti, muuten riisi ottaa pohjaan kiinni. Kun liemi alkaa haihtua, lisää pari desiä lisää. Kypsyessään paellan tulee olla koko ajan juoksevaa eli lisäile lientä pieniä määriä sitä mukaa, kun koostumus alkaa kuivua.
Maista riisiä. Kun se on sisältä vielä hiukan napakka, aletaan olemaan loppusuoralla. Leikkaa paprika kuutioiksi ja sekoita paellaan. Laita myös pakasteherneet ja ravut mukaan. Lisää vielä kerran lientä tai vettä jos on tarve.
Lopuksi tasoita hunajalla maustettu paella pannuun ja anna kiinteytyä pienellä lämmöllä viisi minuuttia.