Katkarapupasta hunaja-kermakastikkeessa

Ainekset neljälle
2 rkl oliiviöljyä
1 pss (n.180 g) isoja katkarapuja
1 iso sipuli
2 dl kuivaa valkoviiniä (tai 0,5 dl valkoviinietikkaa + 1,5 dl vettä)
2 dl kermaa
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
2 kourallista kuutioituja tomaatteja
1 puska basilikaa
500 g tuorepastaa (esim. pinaatti-fettuccine)
suolaa ja pippuria

Ota katkaravut hyvissä ajoin pöydälle sulamaan. Kuori ja silpusta sipuli pieneksi. Laita pastavesi kiehumaan ja siihen reipas suola.
Ota iso pannu ja kaada siihen loraus oliiviöljyä. Kuullota sipulisilppu kullanväriseksi.
Kaada pannulle valkoviini sekä hunaja ja keitä hetki kasaan niin, että nestettä on vain vähän jäljellä. Lisää sitten kerma ja kiehauta uudelleen. Lisää katkaravut ja keitä ne nopeasti kypsiksi. Varo etteivät mene yli – muuten ravuista tulee sitkeitä.
Keitä tuorepasta kypsäksi, se tulee parissa minuutissa. Valuta vedet ja kaada katkarapukastike pastan sekaan. Silppua myös basilikaa mukaan ja pyöräytä pasta sekaisin kunnolla.
Annostele katkarapupasta lautasille, muutama tomaattikuutio päälle, mausta pippurilla ja koristele revityillä basilikanlehdillä.

pdflogo30

Tallenna