BBQ-pastapannu

Ainekset neljälle

200g fusilli-pastaa (kuivana)
120g pekonia
300g broilerinfileetä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
100g cheddar-juustoa
1 rkl barbeque-kastiketta (mielellään savuista Hickorya)
1-2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
suolaa ja pippuria
lehtipersiljaa koristeeksi

Pilko pekoni pieneksi ja laita kannelliseen paistinpannuun tai kasariin. Lämmöt puoliteholle.

Kuutioi sipuli ja hienonna myös valkosipuli. Lisää ne pannulle, kun pekoni alkaa tiristä. Kuutioi myös broilerinfileet ja lisää pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista kovalla lämmöllä pari minuuttia niin, että broileri saa väriä ja pekoni alkaa rapsakoitumaan. Lisää vettä, kanaliemi, barbeque-kastike, hunaja sekä pasta. Keitä pastapannua kannen alla hissukseen vartin verran välillä sekoittaen. Leikkaa tomaatit neljään lohkoon (poista siemenosa) ja kuutio ne.

Kun pannussa on nestettä enää hyvin vähän jäljellä ja pasta alkaa olla kypsää, lisää kuutioidut tomaatit sekä paloittele cheddar mukaan. Hauduta pienellä lämmöllä n. 5 minuuttia niin, että juusto sulaa.

Koristele BBQ-pastapannu silpustetulla lehtipersiljalla.

pdflogo30

Tallenna