Hunajainen kurpitsapasta

Ainekset neljälle
n. 800 g myskikurpitsa
300g pennepastaa kuivana
1 rkl suolaa
200g ricotta-juustoa

Hunajakastike
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 rkl omenaviinietikkaa
1 dl hyvälaatuista oliiviöljyä

Lisäksi
1 dl tuoretta persiljaa ja basilikaa
1 tl mustapippuria

Vinkki: Voit paahtaa kurpitsansiemenet pannulla ripauksessa suolaa ja sokeria. Lisää paahdetut siemenet valmiin pastan päälle.

Laita uuni lämpenemään 220⁰C. Sekoita hunajakastikkeen ainekset kupissa.

Kuori kurpitsa. Se käy isolla, terävällä veitsellä helpoiten. Poista siemenet ja paloittele peukalonpään kokoiseksi. Laita palat uunipellin päällä olevalle leivinpaperille. Kaada puolet hunajakastikkeesta kurpitsojen päälle ja sekoita hyvin. Paahda kurpitsaa n. 25 minuuttia uunissa.

Keitä sillä aikaa pasta napakaksi ja valuta.

Kun kurpitsa ja pasta ovat kypsiä, yhdistä ne tarjoilukulhoon. Kaada loput hunajakastikkeet päälle. Paloittele ricotta-juustoa ja silpusta kunnon kourallinen tuoretta persiljaa sekä basilikaa kurpitsapastan sekaan.

pdflogo30