Hunajainen porkkanarisotto

Resepti riisiruoan valmistukseen

Hunajainen porkkanarisotto: Ainekset neljälle

3 dl risottoriisiä
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
2 porkkanaa
1 sipuli
3 dl kuivaa valkoviiniä tai vesi/valkoviinietikkaa 5/1 suhteessa
1 tl suolaa
muutama tippa tabascoa tai tuoretta chiliä maun mukaan
1 kourallinen raastettua parmesaania
2 dl oliiviöljyä
n. 7 dl keitettyä vettä
persiljaa koristeeksi

Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi. Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä.

Laita kasariin puolet oliiviöljystä ja kuullota sipulisilppua muutama minuutti. Lisää risottoriisi ja pyörittele hetki öljyssä.

Kaada valkoviini kasariin ja keitä niin, että seos kiinteytyy hieman. Mausta suolalla, hunajalla ja chilillä.

Kaada n. 4 dl kuumaa vettä kasariin sekä porkkanaraaste. Keitä kannen alla hissukseen silloin tällöin sekoittaen. Kun risotto alkaa taas kiinteytyä lorauta lisää vettä sekaan ja jatka hauduttamista.

Kun riisin sisus on vielä hiukan napakka, lisää vettä tarpeen mukaan. Italialaistyylisen risoton koostumus on valuva – ei kiinteä. Sekoita loput oliiviöljyt ja parmesaaniraaste mukaan.

Koristele hunajainen porkkanarisotto porkkanaraasteella sekä persiljalla.
Vinkki: Lämminsavulohi paloiteltuna annoksen päälle sopii risottoon hienosti.

Katso tästä muut hunajaiset pastat ja riisit

pdflogo30

Shopping Cart
Vieritä ylös