Hunajamarinoidut kanansiivet
Resepti kanaruoan valmistukseen
Hunajamarinoidut kanansiivet: Ainekset neljälle
1,4 kg marinoimattomia kanan- tai broilerinsiipiä (valmiiksi marinoiduista voi pestä marinadin pois)
Hunajamarinadi
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
2 rkl ketsuppia
2 rkl oliiviöljyä
Hunajainen siipikastike
75g normaalisuolaista voita
3 valkosipulinkynttä
2-10 tuoretta punaista chiliä (maun mukaan)
1/2 dl omenaviinietikkaa
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 rkl ruokosokeria
1 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sipulijauhetta
Mittaa hunajamarinadin ainekset pakastuspussiin, puristele sekaisin ja lisää kanansiivet. Jätä niin, että marinadi leviää kanalle tasaisesti. Siirrä jääkaapiin marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
Mittaa voi kattilaan. Käännä pieni lämpö päälle. Leikkaa chilit halki ja poista kanta ja siemenet, silpusta ne kattilaan. Lisää joukkoon myös muut ainekset. Kiehauta ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Keitä siipikastiketta 10 minuuttia reilulla lämmöllä kasaan kokoajan sekoittaen. Jätä jäähtymään.
Lorauta laakeaan uunivuokaan (tai uunipellille) oliiviöljyä ja asettele kanansiivet mahdollisimman löyhästi vuokaan. Pintaan hiukan suolaa ja pippuria. Paista kuumassa 230C uunissa 20 minuuttia. Käännä siipiä pari kertaa paiston aikana niin, että nahkapuoleen tulee kunnolla väriä. Voit paistaa myös grillissä.
Tarjoa hunajamarinoidut kanansiivet siipikastikkeen kanssa.
Katso tästä muut hunajaiset kanaruoat
Tallenna