Reseptit
Hunajayhtymän vihreänä missiona on kasvattaa ja monipuolistaa kotimaisen hunajan käyttöä koko yhteiskunnassa.
Lisääntyvä hunajan kulutus nostaa mehiläisten tarvetta, josta hyötyy pölytyksen ansiosta koko ekosysteemi. Kattavalla reseptivalikoimalla kannustamme kuluttajia monipuolistamaan hunajan käyttöä ja lisäämään sitä kautta mehiläisten määrää Suomessa. Hunajayhtymän hunaja on kerätty pientarhaajilta ympäri Suomen, joten tuotteemme tukevat pölytystä kattavasti koko maassa.
Hunaja parantaa raaka-aineiden makuja
Hunajalla saadaan sama makeus kuin sokerilla, mutta 40 % pienemmällä energiamäärällä. Hunaja sopii mainiosti lähes kaikkialle sokerin korvikkeeksi ja se on erittäin monipuolinen raaka-aine kaikessa ruoanlaitossa ja leivonnassa. Lisäksi hunaja parantaa ja korostaa ruoan raaka-aineiden ominaisuuksia ja ainesosien makuja. Mausteiden toimivuus ja marinoitumisen nopeus ovat hunajan ansiosta parhaimmillaan, samoin ruskistaminen ja säilyvyys kohentuvat käyttämällä hunajaa ruokien resepteissä.