Sitruunapasta
Resepti pastaruoan valmistukseen
Sitruunapasta: lisää halutessasi paistettuja sieniä, broilerisuikaleita tai keitettyjä kasviksia
1 sitruuna ja sen kuori raastettuna
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
2,5 dl ruokakermaa
runsaasti basilikaa ja timjamia hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
parmesaaniraastetta
400 g pastaa
Pese sitruunat hyvin lämpimällä vedellä ja harjalla, raasta kuori ja purista mehu. Pane mehu ja kuoriraaste kattilaan, lisää hunaja ja kerma ja kuumenna. Kun kerma on hiukan paksuuntunut, lisää tuoreet yrtit joukkoon. Keitä pasta kypsäksi ja lisää kastike valutetun pastan joukkoon.
Rouhi päälle runsaasti mustapippuria ja raasta parmesaania.
Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Sitruunapasta maistuu paremmalle kun pastaa ei keitä ylikypsäksi.
Vinkki: kastikkeeseen voi halutessaan lisätä mm. paistettuja sieniä, broilerisuikaleita tai keitettyjä kasviksia.
Katso tästä muut hunajaiset pastat ja riisit
Tallenna