Vappusima

Resepti hunajaisen siman valmistukseen

Vappusima: valmista viikossa

8 l vettä
450 g Hunajayhtymän hunajaa
300 g sokeria tai fariinisokeria
2-3 sitruunaa
¼ tl tuoretta hiivaa
rusinoita

Kuori ja viipaloi sitruunat. Kiehauta osa (3-4 l) vedestä ja kaada sokerin päälle sankoon. Sekoita kunnes sokeri sulaa. Lisää loppu vedestä kylmänä. Hunajan kannattaa sekoittaa joukkoon mieluummin vasta tässä vaiheessa, eli kun vesi on vain lämmintä eikä kuumaa, ja kun hunaja sulaa vielä helposti sekaan. Lisää sitruunaviipaleet simaan. Liuota hiiva pieneen vesimäärään ja lisää se haaleaan seokseen.

Anna siman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon sokeria  n. ½ tl ja muutama rusina. Sulje pullot ja säilytä viileässä. Sima on valmista noin viikon kuluttua eli kun rusinat ovat nousseet pintaan ja sima kirkastunut. Säilytä vappusima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Katso tästä muut hunajaiset juomat

pdflogo30

Shopping Cart
Scroll to Top