Marinoidut kasvikset
Resepti kasvisruoan valmistukseen
Marinoidut kasvikset: moneen käyttöön
Grillattavaksi sopivat esimerkiksi tuoreet herkku- ja siitakesienet, paprika, kesäkurpitsa, tomaatti, maissi, munakoiso ja sipuli.
200 g kesäkurpitsaa
200 g tomaatteja
200 g sieniä
500 g maissia
Marinadi
1 dl öljyä
½ dl sitruunanmehua
½ dl soijakastiketta
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
2 dl tuoreita yrttejä (esim. basilikaa)
1 valkosipulinkynsi murskattuna
pippuria
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Pese ja paloittele kasvikset grillausta varten. Hitaasti kypsyvät kasvikset, kuten munakoiso ja maissintähkä, kannattaa grillata ohuempina paloina. Tomaatit kannattaa grillata puolikkaina ja herkkusienet ja pikkutomaatit kokonaisina. Marinoi kasviksia suljetussa muovipussissa noin kaksi tuntia. Grillaa kasvikset vartaissa tai ritilällä. Liota puisia varrastikkuja vedessä esimerkiksi uunipellillä vähintään tunti, etteivät ne hiillostu grillauksen aikana. Pujota kasvikset miedolla lämmöllä. Kääntele, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Voit valella marinointilientä kasvisten päälle grillauksen aikana, etteivät ne kuivu. Tarjoile lihan tai kalan lisäkkeenä tai sellaisenaan grillatun leivän ja salaatin kanssa.
Katso tästä muut hunajaiset kasvisruoat
Tallenna