Hunajainen parsasalaatti

Ainekset neljälle
500 g tuoretta parsaa
2 dl bulguria (tai kuskusia)
5 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan kuori raastettuna
1 puska lehtipersiljaa

Hunajakastike
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria

Laita vesi kiehumaan. Kuori ohuelti parsan kuorta pois. Poista tyvet. Pätki parsat sentin mittaisiksi. Jätä latvus yhdeksi palaksi.

Kiehauta parsat nopeasti, noin 3 minuuttia, ja nosta jääkylmään veteen (säästä keitinvesi), jolloin niiden väri säilyy kauniin vihreänä. Kuivata viilennyksen jälkeen.

Keitä bulgur ohjeen mukaan parsojen keitinvedessä. Lisää lopussa sitruunan kuori ja oliiviöljy. Jäähdytä.

Sekoita kastike tekeytymään.

Yhdistä parsa, bulgur ja revi persilja mukaan.

Tarjoa hunajainen parsasalaatti kastikkeen kanssa.

pdflogo30