Uunisipulit

16 keltasipulia

Keitinliemi:
8-10 dl laimeaa kanalientä
1-2 timjaminoksaa TAI 1 tl kuivattua timjamia
1 laakerinlehti
2 rkl voita
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
150 g homejuustoa

Kuumenna kanaliemi. Lisää timjami ja laakerinlehti. Pane kokonaiset, kuoritut sipulit kiehumaan liemeen kannen alle miedolle tulelle kymmeneksi minuutiksi. Valuta sipulit hyvin ja säästä keitinliemi. Sulata paistinpannulla voi ja hunaja ja paistele seoksessa sipuleita kieritellen kunnes ne saavat väriä.
Voitele uunivuoka ja nosta paistetut sipulit siihen. Kaavi pannulta hunajavoi päälle. Kuumenna puolitoista dl sipulien keitinlientä ja sulata siihen sinihomejuusto. Kaada seos uunivuokaan sipulien väliin. Paista 200-asteessa 15 min. Alenna sitten lämpö 175-asteeseen ja valele sipuleita vuossa olevalla liemellä. Kypsennä sipuleita vielä runsaat puoli tuntia. Valele silloin tällöin.

pdflogo30

Tallenna