Hunajainen talvisalaatti
Resepti kasvisruoan valmistukseen
Hunajainen talvisalaatti: Ainekset neljälle
n. 500 g kurpitsaa (myskikurpitsa käy hyvin)
2 isoa punasipulia
3 palsternakkaa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
suolaa
Ciabatta-leipää
paahdettuja auringonkukansiemeniä
4 kourallista pinaatinlehtiä
Kastike salaatille
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl dijon-sinappia
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
Laita uuni lämpenemään 225 C-asteeseen. Kuori kurpitsa, leikkaa siemenet pois ja viipaloi sormen kokoiseksi siivuksi. Kuori myös palsternakka ja leikkaa samankokoiseksi. Jos ruoti on kova, heitä se pois. Kuori myös punasipuli. Jätä sipulin kanta paikalleen ja lohko. Kanta pitää sipulilohkot nätisti koossa.
Asettele kasvikset isoon uunivuokaan tai pellille. Valele oliiviöljyllä ja hunajalla. Mausta suolalla.
Paahda kasviksia 20-25 minuuttia uunissa ja pyöräytä niitä paiston aikana muutaman kerran. Kasvikset saavat ottaa vähän väriä, mutta ne eivät saa mennä täysin pehmeiksi. Puolessa välissä paahtamista revi ciabatta-leipä pieneksi paloiksi ja sekoita kasvisten joukkoon rapsakoitumaan. Sekoita sillä välin kastike talvisalaatille odottelemaan. Nosta kasvikset uunista jäähtymään hetkeksi.
Huuhtaise pinaatit. Sekoita pinaatit ja auringonkukansiemenet talvisalaatin joukkoon. Kasaa annokset lautaselle ja lusikoi kastiketta annoksien päälle. Hunajainen talvisalaatti nautitaan vielä hiukan lämpimänä.
Katso tästä muut hunajaiset kasvisruoat
Tallenna