Hunajainen paahdettu kukkakaali
Resepti kasvisruoan valmistukseen
Hunajainen paahdettu kukkakaali: Ainekset neljälle
1 kukkakaali
Mausteöljy
1 rkl oliiviöljyä
1tl sitruunan mehua
1 rkl Dijon-sinappia
2 valkosipulinkynttä silputtuna
½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
Hunaja-fetakuorrutus
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
50 g fetajuustoa
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
Sekoita mausteöljy odottelemaan. Pese kukkakaali ja leikkaa varsi pois.
Aseta kukkakaali leivinpaperin päälle uunipellille ja lusikoi mausteöljy tasaisesti päälle.
Paahda kukkakaalia 170°C uunissa tunnin verran niin, että myös sisus on kypsä ja pehmeä. Sivele voitelusudilla pellille valuvaa öljyä kukkakaaliin ainakin kerran kypsennyksen aikana.
Sekoita tällä välin hunaja-fetakuorrutus odottelemaan.
Lusikoi hunaja-fetakuorrutus kukkakaalin pintaan ja paahda vastuksien alla muutama minuutti lisää.
Nosta hunajainen paahdettu kukkakaali pöytään ja koristele lehtipersiljalla.