Hunajainen kesäsalsa
Resepti kasvisruoan valmistukseen
Hunajainen kesäsalsa: N. 3 dl valmista salsaa
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1 hapan omena, esim. Granny Smith
15 kirsikkatomaattia
4 kesäsipulia (tai 1 punasipuli)
1 koura tuoretta basilikaa
pippuria
Valmista ensin salsan kastike sekoittamalla hunaja, viinietikka ja oliiviöljy. Mausta ripauksella suolaa.
Kuori ja kuutioi omena hyvin pieneksi kuutioksi. Sekoita nopeasti hunajaseokseen, ettei omena ehdi tummua.
Halkaise kirsikkatomaatit, purista siemenet pois ja silpusta tomaatit myös hyvin pieneksi.
Silpusta kesäsipulit sekä basilikaa. Sekoita kaikki ainekset hyvin ja mausta pippurilla. Anna hunajainen kesäsalsa mehustua hetken, jolloin sen maut alkavat tasaantua.
Vinkki: Käytä hunajaista kesäsalsaa grillatun broilerin, halloumin tai makkaran kaverina.
Katso tästä muut hunajaiset kasvisruoat
Tallenna