Hunajapullat
Resepti leivontaruoan valmistukseen
Hunajapullat: Ainekset pellilliseen
Pullataikina
1 dl Hunajayhtymän hunajaa
3 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
120 g voita
n. 8-9 dl vehnäjauhoja
Hunajatäyte
3 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 dl tomusokeria
50 g voita
2 dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
1 rkl tärkkelystä (esimerkiksi maissi tai peruna)
1 kananmuna
Lämmitä hunajaa ja maitoa kädenlämpöiseksi. Sekoita sokerin kanssa. Paloittele hiiva mukaan. Anna hiivan aktivoitua vartin verran. Pehmennä voi pöydällä.
Mausta maitoseos kardemummalla ja kanelilla. Ala sekoittaa jauhoja mukaan ja loppuvaiheessa myös pehmennyt voi. Vaivaa kimmoisa taikina. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle.
Valmista taikinan kohotessa hunajatäyte; lämmitä hunajaa ja voita kattilassa. Sekoita tärkkelys mukaan ja sitten loput ainekset. Pyri saamaan tasainen täyte.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kauli se suorakaiteen muotoiseksi, noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä hunajatäyte sen päälle tasaisesti, yläreunusta lukuunottamatta.
Rullaa taikina tiiviisti ylös asti ja leikkaa 2,5 cm rinkuloiksi. Nosta rinkulat leivinpaperin päälle (jätä tilaa kohota). Anna kohota liinan alla uudelleen puoli tuntia.
Riko kananmuna, voitele rinkulat ja paista 200°C uunissa vajaan vartin verran. Seuraa, etteivät pääse kärähtämään, mutta tulevat kypsiksi ja kepeiksi. Tarjoa hunajapullat lämpimänä.