Vadelmapiiraset hunajamanteleilla

Leivo makoisat pienet marjapiiraset tai iso pyöreä piirakka helposti – sekoita vain taikinan ainekset ja levitä marjat päälle. Käytä taikinaan Suomalaista kukkaishunajaa pullosta, jolloin se sekoittuu hyvin. Herkun kruunaavat piiraan pinnalle tulevat hunajaiset mantelit, jotka jäävät tässä pehmeiksi. Mikäli haluat hunajamanteleista rapeita (kovahko pinta), lisää hunaja yhtä aikaa öljyn ja mausteiden kanssa pannulle. Jos teet näin, levitä hunajaiset mantelit leivinpaperille irralleen toisistaan jäähtymään ennen kuin käytät niitä koristeluun.

 

HUNAJAINEN PIIRASTAIKINA

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl mysliä tai kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl pullomargariinia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl Hunajayhtymän suodatettua suomalaista hunajaa pullosta
1 kananmuna

VOITELU
pullomargariinia

MARJAT
3–4 dl vadelmia (jos pakaste, jäisinä)
1½-2 dl punaherukoita (jos pakaste, jäisinä)
1–2 rkl perunajauhoja

HUNAJAMANTELIT
1½ dl manteleita (100 g)
2 rkl rypsiöljyä
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
(ripaus chilijauhetta)
ripaus suolaa

1 dl Hunajayhtymän suodatettua suomalaista hunajaa pullosta

  1. Aloita valmistamalla hunajamantelit. Paahda mantelit ja mausteet isolla paistinpannulla miedolla lämmöllä öljyssä, n. 5–10 min. Sekoita puulastalla, jotta mantelit eivät pala. Ota pannu pois liedeltä ja valuta hunaja kuuman manteliseoksen joukkoon. Jätä seos pannulle jäähtymään.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele pienet piirasvuoat tai iso piirakkavuoka rasvalla (korppujauhota vuoat, jos ne ovat metallia).
  3. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää muut aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi pehmeäksi taikinaksi. Lusikoi taikina piirasvuokien (tai ison piirakkavuoan) pohjalle ja reunoille, käytä apuna lastaa.
  4. Jaa marjat päälle ja sihtaa pintaan perunajauhoja. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla pieniä piirasia n. 15 min ja isoa piirakkaa n. 25 min.
  5. Nostele jäähtyneet hunajamantelit kypsän piirakan/piiraiden päälle.

VINKKI: Voit korvata vadelmat mustikoilla ja punaherukat mustaherukoilla.

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy

Katso tästä muut hunajaiset leivontaruoat

pdflogo30

Shopping Cart
Scroll to Top