Maijan hunajakorvapuustit
Resepti leivontaruoan valmistukseen
Maijan hunajakorvapuustit
3 dl maitoa
25 g hiivaa
½-1 tl suolaa
1 kananmuna
100 g voita
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
8-9 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 rkl hunajaa
2 rkl voita
1 tl kanelia
2 rkl sokeria tai hillosokeria
pinnalle raesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, suola, kananmuna ja hunaja. Alusta jauhot sekaan ja pehmeäksi sulatettu voi. Kohota taikina. Jaa taikina kahteen osaan, kaulitse ne levyiksi. Sivele levyille hunajaa ja voita sekä ripottele sokeria ja kanelia (ainekset voi sekoittaa myös massaksi ennen levitystä).
Rullaa, leikkaa vinoksi ja paina keskeltä lyttyyn. Annoksesta tulee korvapuusteja sopivasti pari pellillistä. Sivele munamaidolla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteessa n. 15 min. Nosta paistetut Maijan hunajakorvapuustit heti pelliltä.
Katso tästä muut hunajaiset leivontaruoat
Tallenna