Hunajasämpylät
Resepti leivontaruoan valmistukseen
Hunajasämpylät: voit halutessasi vaihtaa myslin esim. juustoraasteeseen
5 dl kädenlämpöistä maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
3 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 dl mysliä
noin 1,5 l sämpyläjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
Liuota hiiva, suola, hunaja ja mysli kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta jauhot vähitellen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Jauhojen määrä saattaa hieman vaihdella. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pieniä sämpylöitä ja kohota liinan alla. Voitele vedellä tai maidolla ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Tarjoa hunajasämpylät leikkeleiden, -juuston ja -kasvisten kanssa.
Vinkki: Voit vaihtaa myslin esim. juustoraasteeseen.
Katso tästä muut hunajaiset leivontaruoat
Tallenna
Tallenna