Hunajarahka-mandariinikakku

Resepti hedelmäiseen kakkuun

Hunajarahka-mandariinikakku: Hunajan pehmeyttä ja hedelmän raikkaus

 

Pohja:

3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 dl kermaa
2 dl rahkaa
100-150 g Hunajayhtymän hunajaa
4-5 mandariinia
4-5 liivatelehteä (tai 3 1/2 teelusikallista liivatejauhoa)

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kevyesti joukkoon jauhot. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä kakkua 200 asteessa noin 35 minuuttia. Jäähtynyt kakku leikataan keskeltä halki ja täytetään. Vatkattu kerma ja rahka sekoitetaan, lisätään pehmeää hunajaa, pieniksi paloitellut mandariinit ja viimeiseksi liivate (liivate sulatetaan 1/2-1 dl kiehuvaa vettä). Kun kakku on hyytynyt se koristellaan tomusokerilla ja mandariinilohkoilla. Täytteessä voidaan käyttää myös marjoja tai muita hedelmiä.

pdflogo30

Tallenna

Shopping Cart
Scroll to Top