Hunajarahka-mandariinikakku
Resepti hedelmäiseen kakkuun
Hunajarahka-mandariinikakku: Hunajan pehmeyttä ja hedelmän raikkaus
Pohja:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 dl kermaa
2 dl rahkaa
100-150 g Hunajayhtymän hunajaa
4-5 mandariinia
4-5 liivatelehteä (tai 3 1/2 teelusikallista liivatejauhoa)
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kevyesti joukkoon jauhot. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä kakkua 200 asteessa noin 35 minuuttia. Jäähtynyt kakku leikataan keskeltä halki ja täytetään. Vatkattu kerma ja rahka sekoitetaan, lisätään pehmeää hunajaa, pieniksi paloitellut mandariinit ja viimeiseksi liivate (liivate sulatetaan 1/2-1 dl kiehuvaa vettä). Kun kakku on hyytynyt se koristellaan tomusokerilla ja mandariinilohkoilla. Täytteessä voidaan käyttää myös marjoja tai muita hedelmiä.