Hunajainen kurpitsapiirakka

Resepti leivontaruoan valmistukseen

Hunajainen kurpitsapiirakka: Ainekset kahdeksalle

300g Hokkaido tai Halloween kurpitsaa
2 kananmunaa
1 dl Hunajayhtymän hunajaa
1 dl täysmaitoa
50g vähäsuolaista voita
1/2 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 murupohjataikina

Ota murutaikina hyvissä ajoin sulamaan. Leikkaa kurpitsasta kuoret, paloittele ja laita kattilaan – vettä sen verran, että palat peittyvät. Keitä kurpitsa kannen alla pehmeäksi.

Kauli sillä aikaa murupohja piirakkavuokaan sopivaksi. Aseta uuni lämpenemään 200C asteeseen.

Kun kurpitsa on kypsä, kaada ylimääräinen vesi pois ja kattilaan hunajaa, voita, maitoa, kaneli ja inkivääri. Riko lopuksi sekaan pari kananmunaa ja aja täyte sauvasekoittimella paakuttoman tasaiseksi.

Paista kurpitsapiirakkaa uunin keskiosassa folion alla ensin n.30 minuuttia. Ota folio pois (piirakan sisus voi olla vielä höllyvän löysä) ja ruskista lopuksi vartin verran.

Anna hunajaisen kurpitsapiirakan jäähtyä ja kiinteytyä folion alla puolisen tuntia. Tarjoa hunajainen kurpitsapiirakka kanelilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Katso tästä muut hunajaiset leivontaruoat

pdflogo30

Tallenna

Shopping Cart
Scroll to Top