Hunajainen kauraleipä
Resepti leivontaruoan valmistukseen
Hunajainen kauraleipä: Ainekset kuudelle
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
3 ½ dl vettä
2 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 1/2 dl kaurahiutaleita
3 dl kaurajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Kiehauta vesi ja kaada se jäähtymään kulhoon. Sekoita hunaja lämpimään veteen.
Kun vesi-hunaja on kädenlämpöistä, sekoita mukaan hiiva ja anna aktivoitua 15 minuuttia.
Sekoita loput ainekset taikinaan yksi kerrallaan ohjeen järjestyksessä. Älä vaivaa liian pitkään. Taikina jää tässä vaiheessa hyvin löysäksi. Peitä kulho kelmulla ja anna olla pöydällä tunnin verran, siirrä sitten yöksi jääkaappiin.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Pyörittele reippaasti jauhoja pintaan ja siitä taikina takaisin kulhoon. Jätä huoneenlämpöön tunniksi.
Laita uuni lämpenemään 250°C ja uuniin kannellinen pata. Nosta leipätaikina kuumaan pataan ja paista ensin kansi päällä puoli tuntia. Ota sitten kansi pois ja jatka paistoa n. 20 minuuttia niin, että kauraleipä saa kauniin värin. Pidä vahtia ettei leipä kärähdä.
Hunajainen kauraleipä on herkullista sellaisenaan voin kanssa.