Hunajainen porkkanalaatikko

Resepti kasvisruoan valmistukseen

Hunajainen porkkanalaatikko: Ainekset n. 2 litraan valmista porkkanalaatikkoa

1 kg porkkanoita
5 dl vettä
2,5 dl puuroriisiä
9 dl täysmaitoa
1 dl Hunajayhtymän hunajaa
3 kananmunaa
2-4 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria

Pinnalle: voita ja korppujauhoja

Kuori, paloittele ja kiehauta porkkanat kypsiksi kannen alla n. viidessä desissä vettä. Soseuta porkkanat ja mausta sose hunajalla.

Kiehauta maito toisessa kattilassa kokoajan sekoittaen. Lisää puuroriisi, kiehauta uudelleen ja nosta liedeltä kannen alle hautumaan vartiksi. Riisin ei tarvitse olla kuin puolikypsää tässä vaiheessa.

Sekoita kananmunat, suolaa (maun mukaan) ja valkopippuri porkkanasoseeseen. Sekoita myös riisivelli porkkanasoseeseen ja kaada massa paistovuokiin. Massa on tässä vaiheessa löysää, mutta kypsennyksen aikana riisi kypsyy loppuun ja imee ylimääräiset nesteet itseensä. Laita vielä porkkanalaatikon päälle muutama nokare voita ja hiukan korppujauhoja.

Hunajainen porkkanalaatikko valmistuu 175C asteisessa uunissa reilun tunnin paistamisen jälkeen.

Katso tästä muut hunajaiset kasvisruoat

pdflogo30

Tallenna

Shopping Cart
Scroll to Top