Soija-hunajalohi
Resepti lohikalan valmistukseen
Soija-hunajalohi: Ainekset neljälle
600 g lohifileetä neljään palaan leikattuna
Kalan marinadi
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 cm pätkä inkivääriä hienonnettuna
4 rkl Hunajayhtymän hunajaa
3 rkl soijaa
ruokaöljyä
suola ja pippuri
Huuhtaise lohifileet ja jätä kuivumaan. Sekoita kalalle marinadi. Laita lohi astiaan ja kaada marinadi päälle. Marinoi kylmässä 1/2 – 4 tuntia.
Ota pinnoitettu pannu ja lorauta siihen hiukan ruokaöljyä. Valuta lohet marinadista (säästä marinadi) ja laita pannulle ensin nahkapuoli alaspäin. Paista nahkapuolelta pari minuuttia ja käännä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kypsäksi, mutta älä narisevan kuivaksi. Tuoreen Norjan lohen voi jättää punakaksi keskeltä.
Siirrä lohet pannulta vetäytymään ja kiehauta nopeasti loput marinadit samalla pannulla sakeaksi kastikkeeksi. Lusikoi kastike lohen päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa soija-hunajalohi esimerkiksi bulgur-salaatin kanssa.
Katso tästä muut hunajaiset kalaruoat
Tallenna