Hunaja-sashimi

Resepti sashimiaterian valmistukseen

Hunaja-sashimi: Ainekset neljälle alkupalana

500 g lohifileen paksua päätä (Varmista kalakauppiaaltasi voiko sen syödä sellaisenaan vai pitääkö pakastaa ensin)
Mimis-salaattia

Soija-hunajakastike
1/2 banaanisalotti tai 1 salottisipuli
2 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 tl seesamiöljyä

Valmistele lohifilee. Trimmaa ohut selkäosa pitkittäin pois, samoin ohut vatsaosa. Näin saat suorakaiteen muotoisen fileen, jonka voi tarvittaessa leikata vielä halki, jolloin sinulla on kaksi suunnilleen neliön muotoista lohitankoa. Siivuta tangot sentin paksuisiksi siivuiksi ja aseta tarjoilulautaselle.

Paahda seesaminsiemeniä hetken aikaa pannulla. Kuori ja hienonna sipuli niin pieneksi kuin saat ja laita kulhoon. Lisää kulhoon loput kastikeainekset sekä seesaminsiemenet ja sekoita hyvin.

Lusikoi soija-hunajakastike sashimin päälle ja koristele annos mimis-salaatilla. Tarjoa hunaja-sashimi heti.

Katso tästä muut hunajaiset kalaruoat

pdflogo30

Tallenna

Shopping Cart
Scroll to Top