Hunajainen grillilohi
Resepti grillilohen valmistukseen
Hunajainen grillilohi: Ainekset neljälle
600 g lohifileen paksumpaa päätä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
1 lime
1 puska korianteria tai lehtiselleriä
Kastikeainekset
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1-3 tl chilikastiketta maun mukaan (esimerkiksi Sriracha)
1 limen mehu
1 rkl soijaa
1 tl seesamiöljyä
Sekoita kastikeainekset tekeytymään. Huuhtele lohi ja kuivaa pinta.
Ota leivinpaperin pala ja aseta lohi siihen nahkapuoli alaspäin. Ota tuplasti niin iso pala foliota, ja taittele siitä lohelle “alusastia” leivinpaperin alle vähintään kaksinkertaisen paksuisena.
Leikkaa lohen paksuun osaan ristikkoviillot. Suolaa kalan pinta. Valele puolet kastikkeesta lohen päälle kauttaaltaan. Ripottele seesaminsiemeniä päälle.
Paista lohi reippaassa 225⁰C lämmössä grillissä (tai uunissa) noin 10-15 minuuttia. Pyri jättämään lohen kypsyys mehukkaaksi eikä narisevan kuivaksi.
Nosta hunajainen grillilohi jäähtymään, kaada loput kastikkeet päälle ja koristele annos limelohkoilla sekä korianterilla.