Mehiläistarhan sienirullat
Resepti sienirullien valmistukseen
Mehiläistarhan sienirullat: Ainekset neljälle
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 sipuli
4 dl metsäsieniä
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl rakuunaa
1 tl suolaa
200 g kantarellituorejuustoa
600 g lehtitaikinaa
1 rkl voita
Silppua sipuli hienoksi ja kuullota voissa pannulla pari minuuttia. Silppua sillä aikaa sienet pieneksi ja laita myös pannulle. Paista niin kauan, että sienistä on nesteet hävinneet. Mausta seos yrteillä, suolalla ja hunajalla.
Kauli lehtitaikina reilun kokoiseksi suorakaiteeksi, noin sentin paksuudeltaan.
Levitä tuorejuusto taikinan päälle, lukuun ottamatta ylintä reunaa. Levitä sieniseos tasaisesti tuorejuuston päälle.
Rullaa taikina ylös asti. Kostuta ylintä reunaa vedellä, niin sauma pysyy paremmin kiinni.
Leikkaa rullasta parin sentin paksuisia kiekkoja. Tue saumapuoli uunipellin reunaa vasten. Paista rullat 190°C uunissa rapeiksi, noin 30 – 35 minuuttia. Mehiläistarhan sienirullat kannattaa antaa jäähtyä hetken ennen tarjoilua.