Hunajainen tonnikalasalaatti
Resepti tonnikalasalaatin valmistukseen
Hunajainen tonnikalasalaatti: Ainekset kahdeksalle
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
2 prk tonnikalapaloja vedessä
6 perunaa
n. 400 g herne-maissi-paprikaa
tilliä
Kermaviilikastike
2 dl kermaviili
1 dl majoneesia
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
Laita kattilaan litra vettä ja liedelle kiehumaan. Kuori ja paloittele perunat melko pieniksi kuutioiksi. Laita perunat kiehuvaan veteen n. 12-15 minuutiksi niin, että perunakuutiot kypsyvät napakoiksi. Kaada myös herne-maissi-paprika samaan veteen. Odota, että vesi kiehuu uudelleen. Kaada kuuma vesi pois kattilasta ja laita kylmää vettä tilalle. Veden voi vaihtaa pari kertaa, että kasvikset jäähtyvät nopeasti ja herneet säilyttävät kirkkaan värinsä.
Lämmitä hunajaa hiukan, jolloin se notkistuu ja sekoita kasviksiin. Sekoita myös tonnikala mukaan.
Tee kermaviilikastike ja sekoita se hunajaisen tonnikalasalaatin sekaan. Koristele hunajainen tonnikalasalaatti tillisilpulla ja sitruunalla.