Yrtti-hunajalammas
Resepti liharuoan valmistukseen
Yrtti-hunajalammas: lisukkeeksi perunoita, herneitä ja porkkanasosetta.
1½-2 kg lampaan paisti
1 rkl rosmariinia
1 rkl timjamia
1 rkl suolaa
2 rkl voita
1 rkl öljyä
3-4 rkl Hunajayhtymän hunajaa
pätkä narua
Poista luu paistista. Levitä yrtit ja suolaa lihan sisään. Sido paisti tiiviiksi kääröksi. ruskista paisti ensin kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Paina paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Valuta tai levitä paistin päälle hunajaa. Kypsennä paisti 150-175 asteissa uunissa 1-1,5 tuntia. Tarkista, pitääkö paistia valella välillä. Paisti on sopivaa kun paistolämpömittari osoittaa 70 astetta. Koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoa yrtti-hunajalammas paistin lisukkeeksi perunoita, herneitä ja porkkanasosetta.
Katso tästä muut hunajaiset liharuoat
Tallenna