Hunajatilan uunilenkki

Resepti liharuoan valmistukseen

Hunajatilan uunilenkki: Ainekset neljälle

1 lenkkimakkara (450 g-500 g)
150 g emmentaljuustoa
4 perunaa (voi tehdä myös valmiista, sulatetusta peruna-sipulisekoituksesta)
1 sipuli
2 suolakurkkua
1 dl kermaa
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 puska persiljaa
1 tl mustapippuria

Kuori ja suikaloi perunat ja sipuli. Raasta suolakurkku, silppua kourallinen persiljaa. Mausta pippurilla. Sekoita kaikki ainekset laakeassa uunivuoassa. Tasoita perunaseos vuoassa ja kaada hunajaa sekä kermaa päälle.

Paista perunaseosta folion alla 40 minuuttia 200°C asteessa. Sekoita ja tasoita perunaseos kerran paistamisen aikana. Kokeile, että perunat ovat tässä vaiheessa jo lähes kypsiä.

Leikkaa lenkkiin viillot poikittain ja laita viiltoihin emmentaljuustoa.

Ota perunavuoasta folio pois ja laita uunilenkki perunoiden päälle. Grillaa makkaraa 225°C uunissa tai uunivastuksien alla 5-10 minuuttia niin, että se kypsyy ja saa nätin pinnan. Pidä kokoajan silmällä ja varo, ettei makkara kärähdä!

Nosta Hunajatilan uunilenkki pöytään ja koristele persiljasilpulla.

Katso tästä muut hunajaiset liharuoat

pdflogo30

Tallenna

Tallenna

Shopping Cart
Scroll to Top