Hunajalla maustettu punajuuripata
Resepti liharuoan valmistukseen
Hunajalla maustettu punajuuripata: Ainekset neljälle
500 g naudanpaistia
3 isoa punajuurta
1 iso sipuli
2 perunaa
100 g sinihomejuustoa
Makuliemi
2 dl lihalientä
2 tl sitruunamehua
2 rkl tomaattipyreetä
1-2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
2 tl kuivattua timjamia
ruokaöljyä
Laita uuni lämpenemään 210 asteeseen. Sekoita makuliemi tekeytymään.
Suikaloi liha, kuori ja silppua sipuli. Lorauta ruokaöljyä pannuun ja freesaa sipulia pari minuuttia. Lisää myös lihasuikaleet pannulle ja paista pintoihin nätti väri.
Kuori ja suikaloi sillä välin myös perunat sekä punajuuret.
Kasaa isoon kulhoon kaikki ainekset, myös lihat pannulta. Paloittele sinihomejuusto kulhoon ja sekoita ainekset hyvin. Kaada pata-ainekset kulhosta kannelliseen uunivuokaan. Lorauta makuliemi päälle.
Paista punajuuripataa kannen alla ensin 45 minuuttia. Ota kansi pois. Laske lämpöä 200 asteeseen ja paahda vielä lisää 25-35 minuuttia niin, että punajuuret kypsyvät ja ruoan pinta saa nätin paahtuneen värin.
Uunin jälkeen nosta hunajalla maustettu punajuuripata pöytään huilaamaan vartiksi kannen alle.
Katso tästä muut hunajaiset liharuoat
Tallenna