Hunajaiset jauhelihakääryleet
Resepti liharuoan valmistukseen
Hunajaiset jauhelihakääryleet: tarjoa perunasoseen ja lanttuviipalaiden kanssa
½ kg paistijauhelihaa
2 keskikokoista sipulia
1 muna
5 rkl korppujauhoja
2 dl vettä
hienonnettua valkopippuria
n. 1 tl suolaa
2 dl kermaa kastikkeeseen
Täyte:
2 kpl keskikokoista suolakurkkua
mustaleimaista sulatejuustoa
Hunajayhtymän hunajaa
Leikkaa kurkut 2-3 cm paloiksi ja halkaise neljään osaan pituussuuntaan. Laita ne astiaan ja hunajaa vetäytymään niiden päälle. Anna maustua vähintään 2 tuntia.
Laita korppujauhot 10 minuutiksi veteen turpoamaan. Pilko sipulit ja kuullota ne kevyesti paistinpannulla. Sekoita jauhelihataikina valmiiksi. Ota taikinasta kääryleen verran ja laita kurkkuviipale ja juustoa sisään ja pyöritä ne pitkulaiseksi kääryleiksi. Paista kääryleet kauniin ruskeiksi, nosta ne pataan tai uunivuokaan. Kaada sen jälkeen kermaa paistinpannulle ja keitä kasaan. Mausta kurkku-hunajaliemellä maun mukaan ja kaada kastike siivilän läpi kääryleiden päälle. Hauduta kääryleet kypsäksi. Tarjoa hunajaiset jauhelihakääryleet perunasoseen ja lanttuviipaleiden kanssa.
Katso tästä muut hunajaiset liharuoat
Tallenna
Tallenna