Sisarussämpylät
Resepti leivontaruoan valmistukseen
Sisarussämpylät
1 prk (250 g) maitorahkaa
2,5 dl kevytmaitoa
50 g hiivaa
1/2 rkl suolaa
3/4 dl Hunajayhtymän hunajaa
2 dl talkkunajauhoja
7 dl vehnäjauhoja
75 g Oivariinia 60 %
Liuota hiiva ja hunaja kädenlämpöiseen rahka-maitoseokseen. Lisää suola. Sekoita osa vehnäjauhoista löysäksi taikinaksi ja lisää talkkunajauhot joukkoon. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen rasva. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla. Leivo taikinasta kaksi pellin pituista tankoa ja nosta tangot leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa tangot saksilla paloiksi siten, että tanko jää kiinni pohjalta. Kohota peitettynä. Ripottele pinnalle talkkunajauhoja ja paista sisarussämpylät 200 asteessa noin 25 min.