Hunaja-focaccia
Resepti leivontaruoan valmistukseen
Hunaja-focaccia: Ainekset pellilliseen
5 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
11 – 13 dl vehnäjauhoja
2 pkt (11 g) kuivahiivaa
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
tuoretta timjamia
Makuöljy
2 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
3 rkl pieniä kapriksia
2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
Kiehauta vesi, lisää hunaja ja kaada vaivauskulhoon jäähtymään.
Sekoita sillä aikaa makuöljy; kuori ja siivuta valkosipuli öljyyn. Riivi rosmariinin lehdet mukaan. Valuta kaprikset, mausta mustapippurilla sekä suolalla ja sekoita makuöljy tekeytymään.
Kun hunajavesi on kädenlämpöistä, lisää hiiva. Anna hiivan aktivoitua vartin verran.
Vaivaa taikinaa lisäämällä jauhoja vähän kerrallaan. Kun taikina alkaa saada muotoa, lorauta makuöljystä ⅓ taikinaan ja vaivaa vielä vähän. Taikinan on jäätävä suhteellisen löysäksi. Anna taikinan nousta liinan alla 30 minuuttia.
Laita uunipellin päälle leivinpaperi, öljyä pinta ja laita uuni lämpenemään 210 asteeseen. Kaavi taikina pellille ja tasoita. Anna taikinan nousta pellillä vielä vartin verran. Painele sormilla leipään kuoppia. Valuta loput makuöljystä focaccian päälle ja paista hunaja-focaccia uunissa kypsäksi, noin 15 min.
Riivi tuoretta timjamia focaccian päälle ja tarjoa lämpimänä.