Pertin punajuurikeitto
Resepti keittoruoan valmistukseen
Pertin punajuurikeitto: ripaus madeiraa
600 gr punajuuria (tuoreita tai säilöttyjä)
100 gr selleriä, perunaa tms. muuta juuresta jos haluaa (ei pakollinen)
1 sipuli
1 rkl voita
1 – 1½ litraa kasvislientä
1 rkl balsamiviinietikkaa (ainostaan siinä tapauksessa, että keitto valmistetaan tuoreista punajuurista. Viinietikka auttaa tuoreita punajuuria säilyttämään värinsä kun ne keitetään)
150 gr Auraa tms. sinihomejuustoa
mustapippuria
½ dl madeiraa (tarvittaessa sherrykin käy)
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 – 2 prk smetanaa
Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasviskuutiot ja tarvittaessa viinietikka. Kiehuta kypsiksi, lisää sitten sinihomejuusto, pippuri, hunaja ja madeira. Soseuta teho- tai sauvasekoittimella aivan hienoksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa jotain ainesosaa. Keitossa pitäisi maistua juusto, punajuuri, hunajan makeus ja madeiran karvaus siten, ettei yksikään maku nouse toisensa yli. Aseta Pertin punajuurikeitto tarjolle syviin keittolautasiin, pudota kuhunkin annokseen reilu lusikka smetanaa.
Katso tästä muut hunajaiset keittoruoat
Tallenna