Hunajainen kalapata

Resepti kalapadan valmistukseen

Hunajainen kalapata: Annos viidelle

500 g kirjolohta tai seitiä fileenä
1 tl sitruunapippuria
1/2 tl mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita sulatettuna
1/2 dl hunajaa
1 dl ruokakermaa, 15 %, hyla
1/2 pkt (100 g) herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä

Kuutioi kala isoiksi kuutioiksi. Laita uunivuokaan. Mausta ja ripottele päälle vehnäjauhot. Kaada voisula kalapalojen päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 15 min eli kunnes kala alkaa ruskistua. Alenna lämpötila 175 asteeseen, annostele hunaja ja viipaloidut sienet tasaisesti vuokaan ja kaada päälle kerma. Jatka kypsentämistä vielä 20 min. Tarjoa hunajainen kalapata keitettyjen perunoiden tai riisin ja salaatin kanssa.

Katso tästä muut hunajaiset kalaruoat

pdflogo30

Tallenna

Shopping Cart
Scroll to Top