Hunajainen kalapata
Resepti kalapadan valmistukseen
Hunajainen kalapata: Annos viidelle
500 g kirjolohta tai seitiä fileenä
1 tl sitruunapippuria
1/2 tl mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita sulatettuna
1/2 dl hunajaa
1 dl ruokakermaa, 15 %, hyla
1/2 pkt (100 g) herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
Kuutioi kala isoiksi kuutioiksi. Laita uunivuokaan. Mausta ja ripottele päälle vehnäjauhot. Kaada voisula kalapalojen päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 15 min eli kunnes kala alkaa ruskistua. Alenna lämpötila 175 asteeseen, annostele hunaja ja viipaloidut sienet tasaisesti vuokaan ja kaada päälle kerma. Jatka kypsentämistä vielä 20 min. Tarjoa hunajainen kalapata keitettyjen perunoiden tai riisin ja salaatin kanssa.
Katso tästä muut hunajaiset kalaruoat
Tallenna