Hunaja-bruschetta
Resepti bruschettan valmistukseen
Hunaja-bruschetta: Ainekset neljälle
4 siivua vaaleaa maalaisleipää
2 rkl oliiviöljyä
1 päärynä, nektariini tai omena (sesongista riippuen)
100 g sinihomejuustoa, esimerkiksi Gorgonzolaa
rucolaa
Hunajakastike
1 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1/2 rkl balsamicoa
Valele leipäviipaleet huolellisesti oliiviöljyllä. Pese ja leikkaa valitsemasi hedelmä siivuiksi. Grillaa leivät ja hedelmäviipaleet 200⁰C uunissa tai grillissä. Kun käännät leivät puolessa välissä paahtoa toisinpäin, laita sinihomejuustoa päälle lämpenemään.
Nosta leivät tarjoiluastiaan ja hedelmäviipaleita päälle. Jätä hetkeksi jäähtymään. Sekoita hunajakastike. Lusikoi kastiketta leipien päälle ja koristele rucolalla.
Tarjoa hunaja-bruschetta lämpimänä, mutta varo ettet polta suuta. Sinihomejuusto pitää lämpöä pitkään.