Hunajainen valkosipulikeitto
Resepti keittoruoan valmistukseen
Hunajainen valkosipulikeitto: Ainekset kuudelle
2 kokonaista valkosipulia
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 sipuli
1 jauhoinen peruna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
8 dl kanalientä (voi korvata kasvisliemellä)
2 dl kermaa
2 rkl tuoretta oreganoa tai timjamia
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
100 g pekonia (voi jättää pois)
Leikkaa valkosipuleista kanta pois ja laita folioon. Pyörittele kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä joukkoon, kierrä folio kiinni ja paahda 200°C uunissa 25 minuuttia.
Laita kanaliemi kiehumaan. Kuori ja pilko sekaan sipuli sekä peruna. Keitä hissukseen kannen alla niin kauan, että kasvikset kypsyvät.
Nosta valkosipulit uunista ja avaa folio varovasti. Jäähdytä hetki ja purista valkosipulit kuorestaan keiton joukkoon. Mausta valkosipulikeitto hunajalla, valkopippurilla ja suolalla. Laita kerma sekä voi sekaan ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
Tarjoile hunajainen valkosipulikeitto koristelemalla annokset rapeaksi paahdetuilla pekonikuutioilla sekä tuoreella yrtillä.