Hunajainen kalkkunakeitto
Resepti keittoruoan valmistukseen
Hunajainen kalkkunakeitto: Ainekset kahdeksalle
n. 800 g kalkkunan rintafileetä
2 rkl voita
200 g yrttituorejuustoa
4 perunaa
4 porkkanaa
1 palsternakka
3 valkosipulinkynttä
2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
30 viherpippuria
tuoretta timjamiasuolaa
Hienonna valkosipulit ja laita voin kanssa reilun kokoiseen kattilaan lämpenemään.
Lorauta 1,5 litraa vettä kiehumaan kattilaan. Kuori ja leikkaa perunat, porkkanat ja palsternakka kuutioiksi. Laita kasvikset myös kiehumaan. Mausta keitto hunajalla ja viherpippureilla.
Keiton kiehuessa leikkaa kalkkuna suikaleiksi.
Kun kasvikset ovat kiehuneet lähes kypsiksi, lisää kalkkunasuikaleet sekä tuorejuusto.
Kiehuta kalkkunakeittoa vielä muutama minuutti liedellä, tarkista suola ja revi mukaan myös kourallinen timjamin lehtiä. Nosta pöytään kannen alle tekeytymään vähintään vartiksi.
Tarjoa hunajainen kalkkunakeitto hyvän leivän ja voin kanssa.