Mistä saadaan hunajaa?

Milloin hunaja kerätään?

Hunajan kerääminen riippuu monista tekijöistä, kuten sääolosuhteista, mehiläisten aktiivisuudesta ja kukkivista kasveista. Yleensä hunajankeruu alkaa kesäkuun lopulla ja jatkuu aina syyskuulle asti. Mehiläiset keräävät mettä kukista ja tuovat sen pesäänsä, missä se muuttuu mehiläisten prosessoimana luonnollisesti hunajaksi. Hunajayhtymä kerää hunajan pesistä ammattitaitoisten mehiläishoitajien avustuksella ja varmistaa, että hunaja on laadukasta ja puhtaasta. Tuore hunaja on herkullisin, ja Hunajayhtymän tavoitteena on tarjota asiakkailleen aina tuoretta ja korkealaatuista hunajaa. Lue tarkemmin täällä.

Mistä Hunajayhtymän hunaja tulee?

Purkittamamme hunajat tulevat kotimaisilta sopimustuottajiltamme ympäri Suomen. Heidän tekemän ammattimaisen mehiläishoitotyön ja laadukkaan kotimaisen hunajan ansiosta saamme pitää purkeissamme Hyvää Suomesta -merkkiä. Se takaa, että hunajamme ovat taatusti Suomessa tuotettuja. Hunajayhtymän tuotanto on myös ainoana alalla sertifioitu. FSSC 22000 takaa kuluttajan saavan aina korkealaatuista, puhdasta luonnontuotetta.

Milloin hunaja menee vanhaksi?

Hunajan säilyvyysaika on yleensä pitkä, mutta se voi vanhentua ajan myötä. Hunajaa säilytetään oikein suljetussa astiassa mahdollisimman lämpimässä ja kuivassa paikassa. Kovan, kiteytyneen hunajan voit säilyttää viileässä, jos haluat sen säilyttävän kovan olomuotonsa. Hunajan Parasta ennen -päivämäärä on elintarviketurvallisuuden enimmäisaika kaksi vuotta, mutta hunajaa voit huoletta nauttia myös tämän ajankohdan jälkeen. Hunaja voi kiteytyä vanhetessaan, mutta sitä voi lämmittämällä palauttaa takaisin nestemäiseksi.

Jos haluat juoksevan hunajan pysyvän mahdollisimman pitkään juoksevana, pistä ostettu pullo pakkaseen. Pakastettu hunaja muuttuu sulaessaan juoksevaksi ja nestemäiseksi.

Säilytä hunaja aina keittiön kuivatavarakaapissa tai pöydällä. Hunaja ei kuulu jääkaappiin.

Voiko hunaja pilaantua?

Koska hunaja on luonnontuote, se voi erityistapauksissa pilaantua tai käydä. Hunaja on kuitenkin luonnostaan antibakteerinen ja se sisältää vähän vettä, mikä estää bakteerien kasvua ja pilaantumista. Hyvin säilytettynä hunaja säilyy yleensä pitkään hyvänä. Kiteytynyt hunaja ei ole merkki pilaantumisesta, vaan se on luonnollinen prosessi, jossa hunajan sokeripitoisuus tiivistyy ja muodostaa kiteitä.

 

Shopping Cart
Scroll to Top