Joulukinkun kuorrutus

3-4 rkl sinappia
1-2 rkl Hunajayhtymän hunajaa
1 rkl perunajauhoja
1 keltuainen
3-4 rkl korppujauhoja

Omenakastike kinkulle:
2-3 dl kinkun paistolientä
2-3 dl vettä
2 rkl vehnä- tai perunajauhoja tai ohrakasta
noin 1 dl omenasosetta
1-2 tl Hunajayhtymän hunajaa
(sitruunamehua)

Kuorrutus: Kinkku on kypsää, kun paistomittari näyttää lukuja 77-82. Irrota hieman jäähtyneestä kinkusta kamara. Sekoita muut kuorrutuksen aineet paitsi korppujauhot. Levitä tahna kinkulle, ripota korppujauhot pintaan. Anna kinkun olla 225 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea.

Kastike: Ota paistoliemi pannusta talteen. Anna sen jäähtyä, kuori rasva pois ja valmista lopusta kastike. Ota 2-3 dl lientä ja laimenna sitä vedellä. Kuumenna. Lisää kylmään vesitilkkaan sekoitetut jauhot. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta omenasoseella, hunajalla ja tilkalla sitruunamehua. Lopuksi voit lisätä hieman kermaa ja sinappia.

pdflogo30

Tallenna